300 g džiovintų pupelių,
60 g nevirto kumpio,
80 g svogūnų,
2,25 l vandens,
60 g lašinių,
60 g truputį parūkytų kiaulienos dešrelių,
druskos,
200 g bulvių.
GAMINIMAS:
Pupeles užmerkite iš vakaro. Rytojaus dieną pupeles, kumpį, dešrelių gabaliukus ir lašinius sudėkite į puodą. Įdėkite ketvirtadaliais supjaustytus svogūnus. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite ant mažos ugnies. Nugriebkite putas. Pasūdykite. Virkite, kol pupelės pasidarys visai minkštos apie 2 valandas).
Pupelių nuovirą supilkite į atskirą indą. Pupeles sugrūskite. Supjaustykite kumpį ir lašinius. Viską sudėkite į puodą su vandeniu (1,5 l). Virkite kelias minutes. Sudėkite kubeliais supjaustytas ir atskirai išvirtas bulves. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių, ir jei reikia, įberkite druskos.