600-700 g jaunų dilgėlių,
svogūnų laiškų,
0,75 l vandens,
0,75 l sultinio,
40 g sviesto,
30 g miltų,
3 kietai virti kiaušiniai,
pipirų,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Dilgėles gerai nuplaukite. Dideliame puode užvirkite vandenį, sumeskite dilgėles ir virkite, kol ištiš apie 40 minučių. Nusunkite, vandens neišpilkite. Dilgėles ir svogūnų laiškus (jų dedama pagal skonį) smulkiai supjaustykite.
Iš svieto ir miltų sutaiosykite padažą. Atskieskite karštu sultiniu. Pavirkite 5 minutes, po to sudėkite supjaustytus žalumynus. Pagardinkite pipirais, druska ir cukrumi. Į kiekvieną lėkštę įdėkite puselę kietai virto kiaušinio, sriubą tiekite karštą.