Normandiški blyneliai (Crêpes normandes) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Normandiški blyneliai (Crêpes normandes)


INGREDIENTAI:

Tešlai:
100 g miltų,
2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
50 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
2 stiklinės pieno,
2 dideli kiaušiniai.

Įdarui:
4 obuoliai (renetai),
2 valgomieji šaukštai kalvadoso,
sviesto blynams kepti,
cukraus ir vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Sumaišykite miltus ir krakmolą, suberkite į dubenį, padarykite duobelę. Į ją supilkite cukrų ir druską. Ant silpnos ugnies truputį pašildykite pieną, sudėkite sviestą, palengva ištirpdykite. Puodą nukaiskite. Pusę pieno supilkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol pasidarys lygi vientisa tešla.

Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į tešlą. Supilkite likusį pieną. Tešlą palaikykite maždaug valandą. (Jei kepant tešla kiek per tiršta, galima įpilti truputį pieno arba vandens.) Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, apipilkite kalvadosu ir pamirkykite 10-15 minučių.

Blynus kepkite svieste ant nestiprios ugnies. Į keptuvę įdėkite nedidelį samtelį tešlos ir papuoškite keliais obuolio gabaliukais, kol blynas dar neiškepęs. Tiekiant į stalą, blynus pabarstykite cukraus ir vanilės mišiniu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668