Tešlai:
100 g miltų,
2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
50 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
2 stiklinės pieno,
2 dideli kiaušiniai.
Įdarui:
4 obuoliai (renetai),
2 valgomieji šaukštai kalvadoso,
sviesto blynams kepti,
cukraus ir vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus ir krakmolą, suberkite į dubenį, padarykite duobelę. Į ją supilkite cukrų ir druską. Ant silpnos ugnies truputį pašildykite pieną, sudėkite sviestą, palengva ištirpdykite. Puodą nukaiskite. Pusę pieno supilkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol pasidarys lygi vientisa tešla.
Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į tešlą. Supilkite likusį pieną. Tešlą palaikykite maždaug valandą. (Jei kepant tešla kiek per tiršta, galima įpilti truputį pieno arba vandens.) Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, apipilkite kalvadosu ir pamirkykite 10-15 minučių.
Blynus kepkite svieste ant nestiprios ugnies. Į keptuvę įdėkite nedidelį samtelį tešlos ir papuoškite keliais obuolio gabaliukais, kol blynas dar neiškepęs. Tiekiant į stalą, blynus pabarstykite cukraus ir vanilės mišiniu.