Tešlai:
200 g miltų,
100 g grietinės,
1 kiaušinis,
druskos.
Įdarui:
1 nedidelis žiedinis kopūstas,
1-2 šaukštai miltų,
2 šaukštai sviesto,
100 ml pieno,
2 kiaušiniai,
30 g fermentinio sūrio,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
maltų juodųjų pipirų,
cukraus, druskos.
Padažui:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
citrinų sulčių,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 val. palaikome šaldytuve. Po to tešlą padaliname į dvi dalis. Viena dalimi išklojame apvalią kepimo formą ir kepame vidutinės temperatūros orkaitėje, kol pagelsta. Įdarui kopūstą nuplauname, dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir išverdame. Išgriebiame, atvėsiname ir suskirstame žiedynėliais. Sviestą ištirpiname keptuvėje, suberiame miltus ir maišydami pakepiname iki gelsvumo. Supilame pieną ir gerai išmaišome. Nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, įmaišome išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį, pasūdome, įberiame cukraus, maltų pipirų. Žiedinius kopūstus dedame ant iškepto plokštainio, paskleidžiame, apibarstome džiūvėsėliais ir užpilame paruoštu padažu. Ant viršaus uždedame likusią tešlą, subadome šakute ir aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min. Džiūvėsėlių padažui džiūvėsėlius pakepiname su trupučiu sviesto, sudedame likusį sviestą, pasūdome, įpilame citrinų sulčių ir gerai išmaišome. Plokštainį išimame iš orkaitės, apipilame džiūvėsėlių padažu ir tuoj pat tiekiame.