Kepta ėriena (Tajine ďagneau) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta ėriena (Tajine ďagneau)


INGREDIENTAI:

2 kg ėriuko nugarinės,
6 stambūs svogūnai,
150 g žaliųjų alyvų (be kauliukų),
150 g išgliaudytų migdolų,
3 valgomieji šaukštai medaus,
žiupsnelis šafranų,
žiupsnelis trintų imbierų,
žiupsnelis kmynų,
kuokštelis šviežių koriandrų,
1 kubelis sultinio,
3 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą.

Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbierų. Pasūdykite, įberkite pipirų; viską sumaišykite ir užpilkite ant mėsos. Keptuvą uždenkite dangčiu ir 45 minutes kepkite orkaitėje.

Tuo metu 5 minutes pavirkite alyvas; išgriebkite, nuvarvinkite. Kelias minutes keptuvėje be riebalų paskrudinkite migdolus. Koriandrus susmulkinkite. 10 minučių prieš baigiant kepti, į mėsą sudėkite alyvas ir migdolus. Pabarstykite koriandrais. Tiekite karštą.

Pastaba. Šis patiekalas valgomas su virtomis pupomis (verdama 20 minučių, po to pupos pakepinamos svieste). Mėsai pagardinti galima įdėti konservuotų citrinų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668