2 kg ėriuko nugarinės,
6 stambūs svogūnai,
150 g žaliųjų alyvų (be kauliukų),
150 g išgliaudytų migdolų,
3 valgomieji šaukštai medaus,
žiupsnelis šafranų,
žiupsnelis trintų imbierų,
žiupsnelis kmynų,
kuokštelis šviežių koriandrų,
1 kubelis sultinio,
3 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Iš mėsos išimkite kaulus, supjaustykite dideliais gabalais. Pašildykite aliejų ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus; sudėkite mėsą.
Paruoškite 0,75 l sultinio, sudėkite medų, įberkite šafranų, kmynų, imbierų. Pasūdykite, įberkite pipirų; viską sumaišykite ir užpilkite ant mėsos. Keptuvą uždenkite dangčiu ir 45 minutes kepkite orkaitėje.
Tuo metu 5 minutes pavirkite alyvas; išgriebkite, nuvarvinkite. Kelias minutes keptuvėje be riebalų paskrudinkite migdolus. Koriandrus susmulkinkite. 10 minučių prieš baigiant kepti, į mėsą sudėkite alyvas ir migdolus. Pabarstykite koriandrais. Tiekite karštą.
Pastaba. Šis patiekalas valgomas su virtomis pupomis (verdama 20 minučių, po to pupos pakepinamos svieste). Mėsai pagardinti galima įdėti konservuotų citrinų.