Avižinė duona receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Avižinė duona


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

42 g kubelis mielių.
1 arb. š. cukraus;
500 ml drungno pieno;
750 g miltų;
250 g avižinių dribsnių;
25 g druskos;
Riebalų skardai ištepti.

GAMINIMAS:

Mieles sutrupinti į dubenėlį, suberti cukrų, supilti pieną ir viską išmaišyti. Užsijoti 2/3 miltų ir vėl pamaišyti. Likusius miltus užsijoti ant viršaus, dubenėlio kraštuose paskirstyti avižinius dribsnius su druska. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje apie 20-30 min., kad pakiltų. Paskui gerai išminkyti. Tešla turi lengvai atsiskirti nuo dubenėlio kraštų. Jei ji per kieta, įpilti truputį pieno, jei lipni- įberti miltų. Truputį miltų pabarstyti ant stalo ar lentos ir tešlą minkyti rankomis. Suformuoti 1 arba 2 kepalus, pavolioti avižiniuose dribsniuose ir dėti ant skardos. Aptepti pienu.

Kepalus dar 20-30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui vėla aptepti pienu ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti apie 30 min. Kepant į orkaitę įstatyti indą su vandeniu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668