Graikinių riešutų tortas su vaniliniu kremu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Graikinių riešutų tortas su vaniliniu kremu


INGREDIENTAI:

Tešlai:

4 kiaušiniai;
200 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
100 g kapotų graikinių riešutų.

Įdarui:

500 ml pieno;
75 g cukraus;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
200 g minkšto sviesto;
3 valg. š. raudonųjų serbentų drebučių.

Papuošimui:

400 g balto glajaus;
12 graikinių riešutų ketvirčių.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti ii 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti 2/3 cukraus. Plakti, kol kremas pasidarys tirštokas. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. 1/3 baltymų masės sumaišyti su trynių kremu. Likusią baltymų masę dėti ant kremo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti ant baltymų. Paskui berti graikinius riešutus ir viską atsargiai išmaišyti.

Tešlą supilti į 26 cm skersmens torto formą su kepimo popieriumi išklotu dugnu. Tešlos paviršių išlyginti ir kepti orkaitėje apie 40 min. Nuo kepimo pradžios praėjus 30 min. biskvitą uždengti kepimo popieriumi. Iškepusį pyragą apie 5 min. palaikyti išjungtoje orkaitėje, vėliau išimti ir ataušinti.

Įdarui 5 šaukštus pieno sumaišyti su cukrumi ir pudingo milteliais. Likusį pieną užvirinti, supilti pudingo ir pieno mišinį. Viską dar kartą užvirinti. Pudingą supilti į dubenėlį ir ataušinti (apie 45 min.). Auštantį pudingą daug kartų pamaišyti, kad nesusidarytų plėvelė. Sviestą išplakti, kad būtų purus. Į jį po šaukštą įmaišyti pudingą (abu ingredientai turi būti kambario temperatūros).

Biskvitą padalyti į tris sluoksnius. Serbentų drebučius pašildyti ir tepti ant apatinio biskvito sluoksnio. Paskui tepti 1/3 kremo. Dėti antrą biskvito sluoksnį ir vėl aptepti 1/3 kremo. Tuomet uždėti paskutinį sluoksnį. Tortą aptepti puse likusio kremo. Likusią kremo dalį dėti į konditerinį švirkštą ir kartu su tortu 2 valandas laikyti šaltai.

Glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje ir truputį ataušinti. Juo tolygiai aptepti tortą. Puošti iš likusio kremo konditeriniu švirkštu išspaustomis rožytėmis ir graikinių riešutų ketvirčiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668