Įdarui:
500 g obuolių;
70 g cukraus;
250 ml baltojo vyno.
Kremui:
4 tryniai;
125 g cukraus;
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės;
50 g krakmolo;
125 ml baltojo vyno;
Tešlai:
2 kiaušiniai;
70 g cukraus;
Šiek tiek citrinos tarkuotos žievelės;
1/3 pak. vanilinio cukraus;
70 g miltų;
1/3 arb. š. kepimo miltelių.
Papuošimui:
100 g kapotų migdolų;
300 ml grietinėlės;
1 pak. vanilinio cukraus;
Pagal skonį paprasto cukraus.
GAMINIMAS:
Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į kepimo formą riebalais išteptu dugnu ir iš karto kepti iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Įdarui skirtus obuolius nulupti, padalyti į keturias dalis, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis ir užberti cukrumi. Kad suminkštėtų, patroškinti vyne ir padėti, kad nuvarvėtų skystis.
Ruošiant kremą, 500 ml vandens sumaišyti tryniu, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę bei krakmolą. Supilti vyną. Mišinį užvirinti plakant plakimo šluotele. Virti labai trumpai. Ataušinti, kad kremas būtų drungnas.
Ant biskvito sudėti obuolius ir užtepti kremą. Paskrudinti migdolus. Jais puošti torto kraštus. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžios konsistencijos. Torto kraštą viršuje ir apačioje puošti grietinėlės „danteliais“, išspaustais konditeriniu švirkštu. Ant torto viršaus išspausti grietinėlės rožytes.
Pastaba: vyną galima pakeisti obuolių arba vynuogių sultimis.