Lietiniams:
200 ml pieno;
40 g tirpinto sviesto;
100-150 g miltų;
2 kiaušiniai;
1 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300-400 g obuolių;
1 valg. š. citrinų sulčių;
Cinamono;
50 g razinų;
1 valg. š. cukraus;
100 ml obuolių sulčių.
Padažui:
150-200 g grietinėlės;
2 kiaušinių tryniai;
1 valg. š. vaisių ar uogų likerio (arba sulčių).
GAMINIMAS:
Obuolius supjaustome kubeliais ir kartu su citrinų sultimis, cinamonu ir razinomis patroškiname obuolių sultyse, įberiame 1 šaukštą cukraus. Padažui skirtą grietinėlę suplakame su kiaušinių tryniais ir likeriu (ar sultimis).
Iš lietiniams skirtų produktų užmaišome tešlą ir iškepame lietinius. Ant kiekvieno lietinio uždedame po šaukštą obuolių įdaro, suvyniojame ir sudedame į sviestu išteptą kepimo skardą, užpilame padažu ir apkepame vidutinio karštumo orkaitėje. Tiekiame karštus, galima užpilti sirupu ar plakta grietinėle.