250 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
250 g sviesto;
250 g varškės;
Žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant lentos arba stalo. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Varškę sudėti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sudėti į miltus. Užberti druską. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis. Suformuoti kepaliuką, jį uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.
Iš tešlos iškočioti į ¾ cm storio lakštą. Lakštą sulankstyti į keturis sluoksnius. Tešlą 30 min. laikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti į 1 cm storio lakštą, vėl sulankstyti į keturis sluoksnius ir trumpai palaikyti šalai. Procesą kartoti keturis kartus. Tada suformuoti kepinį, palaikyti šaltoje vietoje. Po to dėti į orkaitę įkaitintą iš anksto iki 220-230°C temperatūros ir kepti 20-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių negalima atidarinėti.
Pastaba: Sluoksniuota tešla su varške puikiai tinka kepiniams su sūriu, lazdelėms su kmynais, kitiems pikantiškiems kepinimas. Tačiau ją galima naudoti ir tortams, tuo atveju tiesiog reikia įdėti cukraus.