Sluoksniuota tešla su grietine receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuota tešla su grietine


INGREDIENTAI:

250 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
250 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
125 g grietinės;
1 arb. š. cukraus.


GAMINIMAS:

Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant stalo arba lentos. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti atšaldytą grietinę. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis ir suformuoti kepaliuką. Jį uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Iš tešlos iškočioti į ¾ cm storio lakštą. Lakštą sulankstyti į keturis sluoksnius. Tešlą 30 min. laikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti į 1 cm storio lakštą, vėl sulankstyti į keturis sluoksnius ir trumpai palaikyti šalai. Procesą kartoti keturis kartus. Tada suformuoti kepinį, palaikyti šaltoje vietoje. Po to dėti į orkaitę įkaitintą iš anksto iki 220-230°C temperatūros ir kepti 20-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių negalima atidarinėti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668