1 kg obuolių;
500 g varškės;
3 kiaušinių tryniai;
1 citrina;
200 g cukraus;
200 g graikinių riešutų;
50 g manų kruopų;
50 g sviesto;
50 g maltų džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Obuolius šiam desertui galite ruošti dviem būdais. Iškepkite juos orkaitėje, pašalinkite sėklalizdžius ir sutrinkite. Arba tiesiog supjaustykite mažais kubeliais ar sutarkuokite stambia tarka ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Varškę pertrinkite, įsukite trynius, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, grūstus riešutus, manų kruopas ir obuolius. Masę sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą. Kepkite orkaitėje, kol parus. Patiekite su pienu arba grietinėle ir sirupu.
Pastaba: Desertą kepti galite ir atskiromis porcijomis molinėse karščiui atspariose puodynėlėse.