Tešlai:
250 g miltų;
75 ml pieno;
2 kiaušiniai;
Truputį cukraus ir druskos.
Įdarui:
400 g varškės;
50 g cukraus;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos.
Padažui:
Sviesto;
Grietinės.
GAMINIMAS:
Įdarui skirtą varškę kelis sykius permalkite. Paskaninkite cukrumi, druska. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Tešlai pieną išplakite su druska, cukrumi ir 1 kiaušiniu. Suberkite miltus ir užmaišykite kietoką tešlą. Iškočiokite 1-1,5 mm storio lakštą, patepkite jį likusio kiaušinio plakiniu. Nedidele stiklinaite arba formele išspauskite skritulius. Dėkite ant jų po šaukštelį įdaro, perlenkite pusiau ir gerai užspauskite kraštus. Virtinukus meskite į verdantį sūdytą vandenį (apie 4 l vandens). Virkite 6-8 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes ir užpilkite tirpintų sviestu bei grietine.