1/2kg pomidorų,
3-4 šviežios bulvės,
1,5l. sultinio,
bazilikų,
petražolių lapelių.
Skrebučiams:
4 riekės batono arba baltos
duonos,
3 česnakų skiltelės,
30 g sviesto,
arba alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplikome, nulupame odelę ir supjaustome gabaliukais. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais, užpilame verdančiu sultiniu, įberiame susmulkintų bazilikų, sumažiname ugnį ir verdame 30 min. Skrebučiams batoną arba baltą duoną supjaustome kubeliais Česnaką nulupame. Keptuvėje įkaitiname sviestą arba alyvuogių aliejų, sudedame duonos kubelius ir česnakų skilteles. 2-3 min. kepiname maišydami, kol skrebučiai paruduoja. Iškepusius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Česnaką išmetame. Sriubą supilame į pašildytas lėkštes, įberiame skrebučių ir petražolių lapelių.