Mėgėjų tortas su baltuoju vynu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mėgėjų tortas su baltuoju vynu


INGREDIENTAI:

Tešlai:

500 g miltų;
2 nubraukti arb.š.kepimo miltelių;
140 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 pak.vanilinio cukraus;
2 kiaušiniai;
250 g sviesto arba margarino;
Riebalų formai patepti;
Miltų kočiojimui.

Kremui:

4 arb.š.želatinos;
8 tryniai;
250 g cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
40 g krakmolo;
275 ml baltojo vyno;
1 citrinos sultys.

Užpilui:

250 g cukraus pudros;
3 valg.š.citrinų sulčių.

Papuošimui:

80 g kapotų pistacijos riešutų;
80 g įvairių vaisių cukatų (cukrinukų).


GAMINIMAS:

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užberti ant stalo arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, druską bei vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose. Pradedant nuo išorės, viską suminkyti į vientisą masę. Uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formą. Tešlą padalyti į 5 lygias dalis. Vieną dalį iškočioti ant miltais pabarstytos lentos, kad maždaug torto formos dydžio. Lakštą įkloti į torto formą ir 15 min. kepti orkaitėje. Pirmąjį biskvitą išimti iš orkaitės ir ataušinti. Tokiu pat būdu iškepti ir kitus keturis lakštus.

Želatiną išbrinkinti dubenėlyje su vandeniu. Puode sumaišyti kremui skirtus trynius, cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, krakmolą, citrinos sultis ir 5 šaukštus baltojo vyno. Puodą statyti ant viryklės. Kaitinti ant mažos ugnies, nuolat plakant, kol masė pasidarys puri. Tada puodą nuimti nuo ugnies. Kitame puode įkaitinti likusį vyną, jame ištirpinti nusunktą želatiną. Skystį įmaišyti į kremą ir ataušinti.

Pirmąjį biskvito lakštą dėti į torto formą ir užtepti ¼ kremo. Kitus tris lakštus taip pat aptepti kremu ir dėti vieną ant kito. Penktąjį neapteptą lakštą dėti ant viršaus. Užpilui dubenėlyje išmaišyti cukraus pudrą su citrinos sultimis ir 3 šaukštais vandens. Juo aptepti torto viršų bei šonus. Torto kraštą apiberti pistacijos riešutais. Viršų puošti vaisių cukatomis. Palaukti, kol užpilas visiškai sustings ir patiekti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668