Šveicariškas citrinų tortas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šveicariškas citrinų tortas


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

250 g miltų;
200 g sviesto;
4 valg. š. cukraus pudros;
1 kiaušinis;
¼ tarkuotos citrinos žievelės;
4 citrinos;
150 g cukraus;
200 g nuluptų maltų migdolų;
3 valg. š. kapotų migdolų;
3 tryniai;
Riebalų formai ištepti.

GAMINIMAS:

Iš miltų, 150 g sviesto, cukraus pudros, kiaušinio bei citrinos žievelės suminkyti vientisą kietoką tešlą. Įvynioti į plėvelę ir 1 val. laikyti šaltai.

Citrinas nuplauti karštu vandeniu ir nušluostyti. Vienos citrinos žievelę sutarkuoti, o dviejų- kiek įmanoma ploniau nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Tarkuotą ir nuluptą žievelę su 75 g cukraus bei 6 šaukštais vandens virti ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 min. Paskui nukošti nuovirą į dubenėlį.

Likusį sviestą ištirpinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, nuoviru, likusiu cukrumi, migdolais bei tryniais. Tešlą plonai iškočioti, ja iškloti 20 cm skersmens formą. Suformuoti aukštesnį kraštelį. Migdolų masę paskirstyti ant tešlos. Ant jos išdėlioti citrinos griežinėlius ir citrinos žievelės juosteles. Kepti 175°C temperatūros orkaitėje apie 50 min.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668