Tešlai:
250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
125 g cukraus;
175 g sviesto;
Miltų kočiojimui.
Įdarui:
1 kiaušinis;
75 g cukraus;
½ arb. š. cinamono;
160 g maltų migdolų;
6 vidutinio dydžio obuoliai;
2 valg. š. citrinų sulčių;
4 valg. š. aviečių uogienės;
1 valg. š. cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Miltus suminkyti su kiaušiniu, druska, cukrumi bei sviestu. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 val. laikyti šaldytuve. Paskui iškočioti ir įkloti į torto formą, suformuoti aukštesnį kraštą. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Įdarui skirtą kiaušinį išplakti su cukrumi bei cinamonu. Vėliau įmaišyti migdolus. Obuolius nulupti, perjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir aptepti citrinų sultimis. Vieną obuolį įtarkuoti į migdolų masę. Ją paskirstyti ant tešlos. Apvaliąją obuolių pusę keletą kartų išilgai įpjauti. Obuolių puseles iškiliąja puse į viršų dėti ant įdaro ir aptepti 2 šaukštais aviečių uogienės. Pyragą kepti orkaitėje apie 1 val. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 min., pyragą aptepti likusia aviečių uogiene ir kepti toliau. Išėmus iš orkaitės ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.