Vynuogių tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vynuogių tortas


INGREDIENTAI:

250 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
1 trynys;
1 kiaušinis;
200 g cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
125 g sviesto arba margarine;
500 g vynuogių;
3 baltymai;
½ citrinos sultys;
100 g maltų migdolų.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti ant lentos. Viduryje padaryti įdubimą, į jį sudėti kiaušinį, trynį, suberti druską, 125 g cukraus bei tarkuotą citrinos žievelę. Duobutės kraštuose išdėliot gerai atšaldyto sviesto arba margarino gabalėlius. Greitai suminkyti į vientisą masę, pradedant nuo išorės. Uždengti ir 20 min. laikyti šaltoje vietoje.

Vėliau tešlą sudėti į riebalais neteptą torto formą, iškočioti ir suformuoti 3 cm aukščio kraštus. Įdėti į iš anksto įkaitintą iki 200°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 10 min.

Nuplauti vynuoges ir padėti, kad nuvarvėtų vanduo. Uogas nuskinti nuo kekių, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir nulupti odeles. Baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį suberti 80 g cukraus. Paskui sumaišyti su citrinų sultimis bei migdolais. Galiausiai sudėti vynuoges.

Pagrindą išimti iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 160°C. Ant pakepto pagrindo paskirstyti vynuogių masę, pyragą vėl kišti į orkaitę ir kepti dar 30 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668