Įdarui:
750 g obuolių;
50 g razinų;
60 g cukraus;
Citrinos sulčių.
Tešlai:
300 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
150 g liesos varškės;
6 valg. š. pieno;
6 valg. š. aliejaus;
75 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Riebalų skardai patepti;
Pieno pyragėliams aptepti.
Užpilui:
100 g cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Drauge su razinomis ir cukrumi šiek tiek patroškinti, kad suminkštėtų, ir ataušinti. Pagardinti citrinos sultimis. Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenėlį. Varškę išsukti su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Iš tešlos padaryti apskritimą ir plonai iškočioti ant miltais pabarstytos lentos. Supjaustyti 10 cm skersmens apskritimais. Viename apskritimo krašte uždėti paruošto įdaro, kitą tešlos kraštą užlenkti. Kraštus gerai užspausti ir dėti ant riebalais išteptos skardos. Pyragėlių viršų aptepti pienu. Krepšelius kepti apie 15 min.
Iš cukraus pudros ir nedidelio kiekio karšto vandens sumaišyti tirštoką glajų. Juo aptepti dar karštus, ką tik iškeptus pyragėlius. Ataušinti ir patiekti.