Tešlai:
150 g varškės;
6 valg. š. pieno;
6 valg. š. aliejaus;
75 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 valg. š. vanilinio cukraus;
300 g miltų;
2 arb. š. kepimo milteliai;
Riebalų skardai patepti.
Įdarui:
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 valg. š. krakmolo;
75 g cukraus;
375 ml šalto pieno;
1 kiaušinis;
125 ml grietinėlės;
1,5 kg obuolių.
GAMINIMAS:
Varškę iki vientisos masės išsukti su pienu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberti į varškės masę. Išmaišyti elektriniu maišikliu. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos.
Įdarui pudingo miltelius, krakmolą ir cukrų sumaišyti su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną užvirinti, įmaišyti pudingo masę. Dar kartą viską užvirinti ir ataušinti, kartkartėmis pamaišant. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio. Baltymą ir grietinėlę išplakti iki standžių putų atskiruose dubenėliuose ir kartu su tryniu įmaišyti į pudingą. Pudingą užpilti ant tešlos viršaus.
Nulupti obuolius, išimti sėklas ir, supjausčius skiltelėmis, išdėlioti ant pudingo. Pyragą kepti apie 35 min. iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.