Meduolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduolis


INGREDIENTAI:

250 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
4 kiaušiniai;
1 pak. vanilinio cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
500 g miltų;
3 nubraukti arb. š. kepimo miltelių;
200 g razinų;
2-3 valg. š. pieno;
Riebalų formai patepti;
Maltų sausainių formai pabarstyti;
Cukraus pudros pyragui papuošti.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės. Plakant po vieną įmuši kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę bei druską. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei razinomis ir po šaukštą įmaišyti į kiaušinių ir sviesto masę. Jei reikia, įpilti pieno. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad sunkiai varvėtų nuo šaukšto.

Tešlą supilti į riebalais išteptą bei maltais sausainiais pabarstytą aukštą meduolio formą (su skyle per vidurį). Kepti orkaitėje apie 1 val. Iškepusį meduolį ataušinti ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668