125 g minkšto lydyto sviesto;
250 g cukraus pudros;
Tarkuota citrinos žievelė;
2 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
5 kiaušiniai;
750 g liesos varškės;
250 g grietinėlės;
2 pak. vanilinio pudingo miltelių;
250 g serbentų.
Papuošimui:
Keletas kekių raudonųjų serbentų;
Citrininės melisos šakelė;
Cukraus pudra.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 150°C temperatūros. Išplakti lydytą sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir druską. Po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti varškę, grietinėlę ir pudingo miltelius. Tešlą 1 cm storio sluoksniu sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Serbentus nuplauti ir nusausinti. Uogas nuskinti nuo kekių ir išdėlioti ant tešlos. Likusią varškės masę užtepti ant uogų. Kepti apie 2 val. Ataušinti orkaitėje. Tortą atsargiai išimti iš formos. Patiekti ant padėklo papuoštą serbentais ir citrinine melisa. Pabarstyti cukraus pudra.