Tešlai:
250 g sviesto arba margarino;
250 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
5 kiaušiniai;
Tarkuota citrinos žievelė;
500 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai patepti.
Užpilui:
75 ml citrinų sulčių;
50 g cukraus pudros;
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną išsukti su cukrumi ir druska, po vieną įmušant kiaušinius, po truputį suberiant tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą suberti į tešlą. Tešlą dėti į riebalais išteptą keturkampę formą (apie 30 cm skersmens) ir kepti 60-70 min.
Pyragą šiek tiek ataušinti neišėmus iš formos ir subadyti medine lazdele. Citrinų sultis sumaišyti su cukraus pudra ir užpilti ant pyrago, kad susigertų. Kai pyragas visiškai atauš, supjaustyti ir patiekti.