150 g sviesto;
150 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
3 kiaušiniai;
250 g miltų;
3 valg. š. romo;
3 arb. š. kepimo miltelių;
3 valg. š. pieno;
50 g kapotų migdolų;
100 g riešutų nugos (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams");
Riebalų formai patepti.
GAMINIMAS:
Sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pakaitomis su romu, pienu bei migdolais sudėti į paruoštą masę. 2/3 tešlos įdėti į riebalais pateptą keksams kepti skirtą formą (su skyle per vidurį). Likusią tešlą sumaišyti su nuga, ištirpinta karšto vandens vonelėje. Ją sudėti ant šviesios tešlos viršaus ir šakute spiralės pavidalu abi tešlas sumaišyti. Kepti iš anksto įkaitintoje iki 175°C temperatūros orkaitėje apie 1 val.