4-5 pomidorai,
2 svogūnų galvutės su laiškais,
1/2 nedidelio raudonojo svogūno galvutės,
2-3 trumpi agurkai arba 1 didelis agurkas,
4 šakelės šviežio baziliko,
100 g baltos senesnės duonos,
50 g raudonojo vyno acto,
75 g alyvų aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos
GAMINIMAS:
Baltą duoną supjaustome kvadratėliais (plutelę nupjauname), suberiame į didesnį dubenį, užpilame actu ir sumaišome. Sudedame stambiai supjaustytus pomidorus, susmulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytą raudonąjį svogūną, nedideliais gabaliukais supjaustytą agurką, užpilame alyvų aliejų, suberiame susmulkintą baziliką, pasūdome, įberiame pipirų, atsargiai išmaišome ir 1 val. palaikome šaldytuve. Tiekdami puošiame bazilikų lapeliais.