Vyšninis - griliažinis tortas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyšninis - griliažinis tortas


Recepto įvertinimas:2 balai2 balai


INGREDIENTAI:

500 g vyšnių kompoto,
4 valg. šaukšt. romo,
300 g sluoksniuotos tešlos (žiūrėti skyrelį „Desertai“),
100 g rūgščios vyšnių uogienės,
125 g cukraus pudros,
750 g grietinėlės (grietinės),
7 arbat. šaukšt. želatinos,
dekoratyvios vyšnios puošimui,
125 g kapotos karamelės su riešutais (griliažo), (žiūrėti skyrelį „Viskas desertams“).

GAMINIMAS:

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant vandeniu apškastyto tortinės dugno. Kepkite 15 min. 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala).

Taip vieną po kito iškepkite 3 lakštus. Vyšnias (užpiltas romu) nuvarvinkite sietelyje. Sunką supilkite į dubenėlį. 2 valg. šaukšt. želatinos 20 minučių brinkinkite šaltame vandenyje. Likusią sunką, vyšnių uogienę bei ½ stiklinės kompoto sunkos pakaitinkite nuolat maišydami. Išbrinkusią želatiną nuspauskite ir ištirpinkite karštoje vyšnių tyrėje.

Į ją suberkite vyšnias iš kompoto ir ataušinkite. Grietinėlę su likusia cukraus pudra išplakite iki standumo. Išbrinkinkite likusią želatiną užpilę šaltu vandeniu. Išbrinkusią ištirpinkite, indelį su ja įstatę į karšto vandens vonelę. Želatiną lėta srovele supilkite į grietinėlę ir kremą 20 minučių palaikykite šaldytuve. Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą padėkite ant padėklo ir apjuoskite tortinės kraštu.

Ant lakšto užtepkite stinstančią vyšnių tyrę, lakšto kraštus palikite neteptus. Ant vyšnių užtepkite 1/3 grietinėlės kremo ir užbarstykite pusę kapotos karamelės. Uždėkite antrąjį sluoksniuotos tešlos lakštą, vėl užtepkite tiek pat grietinėlės kremo ir užbarstykite likusią karamelę. Uždenkite paskutiniuoju lakštu. Jį aptepkite raudonu glajumi, o torto šonus –likusia grietinėle. Grietinėlės rožytėmis papuoškite kraštus, išdėliokite dekoratyvias vyšnias (tiks ir želė saldainiukai).

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668