Riešutinis tortas su likeriu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutinis tortas su likeriu


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

Riešutų tešlai:

4 kiaušinių baltymai,
125 g cukraus,
100 g maltų lazdyno riešutų,
20 g krakmolo.

Biskvito tešlai:

3 kiaušiniai,
75 g cukraus pudros,
50 g miltų,
50 g krakmolo,
žiupsnis kepimo miltelių,
½ citrinos žievelės arba citrinų esencijos.

Kremui:

250 g sviesto,
250 g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
4 valg. šaukšt. vyšnių likerio.

Puošimui:

4 valg. šaukšt. vyšnių likerio,
125 g paskrudintų kapotų lazdyno riešutų,
100 g cukraus pudros.

GAMINIMAS:

Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo. Plakdami suberkite pusę cukraus. Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas. Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi. Riešutų tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su lygiu plačiu antgaliu. Pusę tešlos apskritimais išspauskite į formą. Kepkite 20 min. Ant apatinės lentynos 150 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-I padala).

Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite. Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį riešutų tešlos lakštą. Biskvitui atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išsukite iki purumo su 3 valg. šaukštais vandens ir 65 g cukraus pudros.Baltymus išplakite su su likusia cukraus pudra iki standumo ir sukrėskite ant trynių masės. Ant jos persijokite miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį. Sudėkite citrinos žievelių arba įpilkite citrinų esencijos.

Viską atsargiai išmaišykite. Iš tešlos vieną po kito iškepkite du biskvitus. Tortinę, prieš pildami tešlą, išklokite sviestiniu popieriumi. Kepkite 20 min. ant apatinės lentynos 175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala). Biskvitus ataušinkite. Kremui nešaltą, kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po šaukštą berdami cukraus pudrą. Įdėkite kiaušinio trynį, supilkite vyšnių likerį. Pirmąjį riešutų biskvitą aptepkite kremu ir uždėkite ant jo paprastą biskvitą.

Jį apšlakstykite vyšnių likeriu ir užtepkite kremu. Uždėkite antrąjį riešutų biskvitą. Jį taip pat aptepkite kremu ir uždenkite antruoju paprastu biskvitu. Visą tortą aptepkite kremu. Viršų pabarstykite cukraus pudra (per sietelį) ir skrudintais riešutais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668