1 česnako galvutė;
1 svogūnas;
5-8 aitriosios paprikos (chiles pasillas);
250 ml obuolių acto;
1 lauro lapas;
2 džiovinti gvazdikėliai;
3 juodųjų pipirų grūdeliai;
1 arb. š. džiovintų raudonėlių;
1 arb. š. džiovintų mairūnų;
Ant peilio galo čiobrelių;
Beveik 250 ml alyvuogių aliejaus;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
Pagal skonį 1-2 kartus ant peilio galo kmynų.
GAMINIMAS:
Keletą česnako skiltelių ir svogūną nulupkite. Pakepkite sunkioje keptuvėje ant vidutinės ugnies dažnai pavartydami. Neleiskite per daug patamsėti. Nulupkite likusias česnako skilteles. Tada pakepkite aitriąsias paprikas. Į puodą supilkite actą, sudėkite aitriąsias paprikas, sulaužytą lauro lapelį, gvazdikėlius, pipirų grūdelius, raudonėlius, mairūnus, čiobrelius ir virkite 15 min. Po to viską susmulkinkite plaktuvu kartu su svogūnu ir česnako skiltelėmis. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais ir kmynais. Išpilstytas į butelius, gerai uždarytas ir atvėsintas padažas gali būti laikomas šaldytuve dvi savaites- laikui bėgant skonis stiprėja.