Meksikietiški ryžiai (Arroz a la mexicana) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meksikietiški ryžiai (Arroz a la mexicana)


INGREDIENTAI:

250 g baltų ilgagrūdžių ryžių;
250-300 g pomidorų;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
Pagal skonį 1-2 aitriosios paprikos (chiles serranos);
4 valg. š alyvuogių aliejaus;
Maždaug 750 ml vištienos sultinio;
Druska ir pipirai;
Ant peilio galo kmynų;
Pagal skonį keletas šafrano purkelių;
100 g šviežių arba šaldytų jaunų žirnių;
3-4 šakelės šviežių kalendrų.


GAMINIMAS:

Ryžius brinkinkite 10-15 min. šiltame vandenyje, po to nuplaukite, palikite nuvarvėti. Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles ir sėklas. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas ir pertvarėles. Pomidorus, svogūną, česnaką ir aitriąsias paprikas sudėkite į plaktuvą ir sutrinkite.

Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode. Suberkite ryžius ir nuolat maišydami apkepkite, kol pasidarys permatomi. Atsargiai, kad nepajuoduotų! Po maždaug 5 min. supilkite sutrintą tyrę, vištienos sultinį ir prieskonius (druską, pipirus, kmynus ir šafraną). Išmaišykite ir uždengę virkite maždaug 20 min. ant vidutinės ugnies. Praėjus pusei virimo laiko, suberkite žirnius. Šviežius žirnius suberkite šiek tiek anksčiau, šaldytiems pakanka trumpesnio virimo laiko. Pagardinkite ir papuoškite plėšytais kalendrų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668