350 g minkštos marcipaninės masės (žiūrėkite skyrelyje "Viskas desertams"),
raudoni ir žali maistiniai dažai.
GAMINIMAS:
Paruoškite 350 g minkštos marcipaninės masės pagal receptą (žiūrėkite skyrelyje "Viskas desertams"). 3/4 šios masės nudažykite raudonais maistiniais dažais. Vienai rožei sukočiokite 3-4 marcipaninės masės rutuliukus. Juos padėkite ant sviestinio popieriaus arba folijos ir užklokite sviestinio popieriaus lakštu.
Tarp popieriaus lakštų iš rutuliukų iškočiokite plonus skritulius. Juos pjaukite per vidurį, kad susidarytų du pusrutuliai. Vieną skritulio pusę susukite tūtelės pavidalo, pjovimo briauna į išorę. Taip padaromas gėlės viduriukas. Aplink vidurinį žiedlapį sukite kitus pusrutulius, tik dabar apskrita puse į išorę. Rožės žiedlapius apačioje suspauskite.
Susidariusį ilgą kotelį nukirpkite. Rožes apie valandą palaikykite, kad apdžiūtų, po to atsargiai įspauskite į tortą. Likusią marcipaninę masę nudažykite žaliai ir taip pat iškočiokite. Iš jos išpjaukite lapus. Juos ir rožių žiedus išdėliokite ant torto.