Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)


INGREDIENTAI:

1 kg saulėje prinokusių pomidorų (arba 1 skardinė konservuotų be odelių);
1 svogūnas;
2 česnako skiltelės;
1 aitrioji paprika (chile serrano);
1-2 šakelės šviežių petražolių;
½ ryšulėlio šviežių kalendrų;
3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
2 valg. š. pomidorų padažo;
250 ml raudonojo vyno;
Maždaug 3 cm gabalėlis cinamono lazdelės;
1 lauro lapas;
Po kartą ant peilio galo džiovintų raudonėlių, čiobrelių, rozmarinų, šalavijų, gvazdikėlių ir kalendrų;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
2-3 valg. š. chereso (Cheres spirituoto vyno- isp. Jerez / pranc. Xérèz / angl. Sherry);
2 kartus ant peilio galo maltų saldžiųjų paprikų;
1-2 kartus ant peilio galo maltų kmynų.


GAMINIMAS:

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ir kalendras nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite nuo stiebelių lapelius ir sukapokite.

Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode. Jame keletą minučių pakepkite svogūnus. Tada sudėkite česnakus, aitriąsias paprikas bei pomidorų padažą ir netrukus pačius pomidorus. Maišydami keletą minučių patroškinkite. Apliekite raudonuoju vynu. Įdėkite cinamono lazdelę ir lauro lapą. Sudėkite petražoles, raudonėlius, čiobrelius, rozmarinus, šalavijus, gvazdikėlius, įberkite druskos ir pavirkite 20 min. Cinamono lazdelę ir lauro lapą išimkite. Įmaišykite šviežias petražoles ir kalendras, pagardinkite cheresu, maltais juodaisiais pipirais, kalendromis, saldžiosiomis paprikomis bei kmynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668