Migdolų - kavos tortas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Migdolų - kavos tortas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:

250 g maltų arba nesmulkintų migdolų,
6 kiaušiniai,
tarkuota 1 citrinos žievelė arba citrinų esencija,
80 g cukraus.

Įdarui:

225 g rūgščių vyšnių uogienės,
1/4 l pieno,
100 g cukraus,
30 g krakmolo,
150 g nešalto sviesto,
4 kupini arbt. šaukšt. tirpios kavos.

Papuošimui:

16 kavos pupelių,
16 migdolų be luobelės.

GAMINIMAS:

Migdolus (jei jie nemalti) tešlai smulkiai sumalkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Keturis trynius su citrinos cedra sudėkite į dubenėlį. Du trynius palikite įdarui. Trynius su citrinos cedra išsukite iki puraus kremo (geriausia mikseriu). Įmaišykite pusę kiekio maltų migdolų. Visus kiaušinių baltymus plakite iki standumo po truputį berdami cukrų.

Pirmiausia į baltymų putas įmaišykite trynių masę, po to-likusius migdolus. Maišykite tik plakimo šluotele, kad nesukristų baltymų putos. Biskvito tešlą sukrėskite į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi. Kepkite 30 minučių 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala). Biskvitą visiškai ataušinkite.

Tuo metu įdarui pieną užvirkite su cukrumi. Dubenėlyje išmaišykite krakmolą su dviem tryniais. Užpilkite karštu pienu ir viską gerai išmaišykite. Tada pilkite į puodą ir maišydami pakaitinkite, kol pudingas sutirštės. Pudingą ataušinkite vis pamaišydami, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė.

Į tirpią kavą įpilkite 1 valg. šaukštą karšto vandens. Kavos antpilą supilkite į karštą pudingą. Sviestą sukite, kol šis taps purus. Į sviestą po šaukštą įmaišykite ataušusį pudingą. Sviestas ir pudingas turi būti vienodos temperatūros, kitaip kremas nepavyks. Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Abi biskvito dalis aptepkite vyšnių uogiene ir vėl sudėkite vieną ant kito.

Torto viršų ir šonus aptepkite storu kremo sluoksniu. Dalį kremo sukrėskite į konditerinį švirkštą su lygiu antgaliu. Tortą puoškite kremo vingiais. Išdėliokite migdolų puseles bei kavos pupeles. Jas, kad būtų puošnesnės, galite glazūruoti šokoladu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668