Tešlai:
250 g maltų arba nesmulkintų migdolų,
6 kiaušiniai,
tarkuota 1 citrinos žievelė arba citrinų esencija,
80 g cukraus.
Įdarui:
225 g rūgščių vyšnių uogienės,
1/4 l pieno,
100 g cukraus,
30 g krakmolo,
150 g nešalto sviesto,
4 kupini arbt. šaukšt. tirpios kavos.
Papuošimui:
16 kavos pupelių,
16 migdolų be luobelės.
GAMINIMAS:
Migdolus (jei jie nemalti) tešlai smulkiai sumalkite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Keturis trynius su citrinos cedra sudėkite į dubenėlį. Du trynius palikite įdarui. Trynius su citrinos cedra išsukite iki puraus kremo (geriausia mikseriu). Įmaišykite pusę kiekio maltų migdolų. Visus kiaušinių baltymus plakite iki standumo po truputį berdami cukrų.
Pirmiausia į baltymų putas įmaišykite trynių masę, po to-likusius migdolus. Maišykite tik plakimo šluotele, kad nesukristų baltymų putos. Biskvito tešlą sukrėskite į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi. Kepkite 30 minučių 190 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala). Biskvitą visiškai ataušinkite.
Tuo metu įdarui pieną užvirkite su cukrumi. Dubenėlyje išmaišykite krakmolą su dviem tryniais. Užpilkite karštu pienu ir viską gerai išmaišykite. Tada pilkite į puodą ir maišydami pakaitinkite, kol pudingas sutirštės. Pudingą ataušinkite vis pamaišydami, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė.
Į tirpią kavą įpilkite 1 valg. šaukštą karšto vandens. Kavos antpilą supilkite į karštą pudingą. Sviestą sukite, kol šis taps purus. Į sviestą po šaukštą įmaišykite ataušusį pudingą. Sviestas ir pudingas turi būti vienodos temperatūros, kitaip kremas nepavyks. Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Abi biskvito dalis aptepkite vyšnių uogiene ir vėl sudėkite vieną ant kito.
Torto viršų ir šonus aptepkite storu kremo sluoksniu. Dalį kremo sukrėskite į konditerinį švirkštą su lygiu antgaliu. Tortą puoškite kremo vingiais. Išdėliokite migdolų puseles bei kavos pupeles. Jas, kad būtų puošnesnės, galite glazūruoti šokoladu.