Troškintos šviežios morkos su riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškintos šviežios morkos su riešutais


INGREDIENTAI:

3 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1kg šviežių mažų morkyčių,
2 šaukštai rudojo cukraus
50 g susmulkintų riešutu,
2 šaukštai sukapotų petražolių.



GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą, suberiame nuluptą, plonais griežinėliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnako skiltelę, čiobrelius, maltus pipirus, pasūdome ir maišydami kepiname apie 3 min. įmaišome nuplautas ir nuskustas mažas morkytes (didesnes perpjauname išilgai pusiau), suberiame cukrų, sumažiname ugnį ir troškiname, retkarčiais pamaišydami, apie 30 min., kol morkytės suminkštėja. Suberiame riešutus ir dar pakepiname apie 10 min., kol morkos gražiai paruduoja. Paruoštas morkas sukrečiame į dubenį, apibarstome petražolėmis ir tiekiame.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668