3 šaukštai sviesto,
1 svogūnas,
1 česnako skiltelė,
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1kg šviežių mažų morkyčių,
2 šaukštai rudojo cukraus
50 g susmulkintų riešutu,
2 šaukštai sukapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą, suberiame nuluptą, plonais griežinėliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnako skiltelę, čiobrelius, maltus pipirus, pasūdome ir maišydami kepiname apie 3 min. įmaišome nuplautas ir nuskustas mažas morkytes (didesnes perpjauname išilgai pusiau), suberiame cukrų, sumažiname ugnį ir troškiname, retkarčiais pamaišydami, apie 30 min., kol morkytės suminkštėja. Suberiame riešutus ir dar pakepiname apie 10 min., kol morkos gražiai paruduoja. Paruoštas morkas sukrečiame į dubenį, apibarstome petražolėmis ir tiekiame.