1 svogūnas;
1 maždaug 3 cm gabaliukas imbiero šaknies;
1 žalioji citrina;
400 g moliūgo;
2 obuoliai;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Apie 120 g cukraus;
1 cinamono lazdelė;
Druska;
Ant peilio galo maltų kalendrų;
125 ml baltojo vyno;
2-3 šakelės šviežių kalendrų.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite. Žaliąją citriną iki pusės nulupkite ir išspauskite sultis (žievelės neišmeskite). Moliūgą nulupkite, sėklas bei vandeningą minkštimą pašalinkite, kietąją dalį supjaustykite kubeliais. Obuolius, nulupę bei pašalinę sėklalizdžius, smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Aliejų įkaitinkite plačiame puode. Jame patroškinkite svogūnus. Sudėkite moliūgą, obuolius ir maišydami toliau troškinkite. Tada sudėkite imbierą, žaliosios citrinos žievelę, cukrų ir cinamono lazdelę. Pagardinkite druska ir kalendromis. Įpilkite baltojo vyno ir uždengę virkite ant vidutinės ugnies 20 min. Prieš patiekdami, išimkite cinamono lazdelę ir citrinos žievelę. Šviežias kalendras nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite nuo stiebelių lapelius ir jais papuoškite moliūgų garnyrą. Patiekite prie žuvies ir mėsos patiekalų.