4 porcijos
500 g vyšnių,
3 šaukštai miltinio cukraus,
2-3 šaukštai raudonųjų serbentų želė,
400 g vanilinių arba grietininių ledų,
malto cinamono,
100 ml romo,
juodojo šokolado drožlių,
vaflių papuošti.
GAMINIMAS:
Šviežias vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus. Sudedame uogas į nedidelį puodą, įberiame cukraus, cinamopnų ir, nustatę mažą kaitrą, užverdame. Uždengiame ir palaikome 2-3 minutes. Paskui sudedame serbentų želė ir ištirpiname.
Puodą su vyšniomis laikome šaltai, kol atvėsta. Pagardiname romu. Šiltas persigėrusias vyšnias ir ledus sudedame į keturias aukštas taures. Ant deserto viršaus užbarstome šokolado drožlių. Papuošiame vafliais.