Plikyti pyragėliai su avietėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikyti pyragėliai su avietėmis


INGREDIENTAI:

8 - 10 pyragėlių

100 g šviežių aviečių,
55 g sviesto,
75 g miltų,
šauštelis cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai,
125 ml vandens,
325 ml grietinėlės,
šaukštas miltinio cukraus,
100 g raudonųjų serbentų želė.


GAMINIMAS:

Didelį pergamentinio popieriaus lakštą perlenkiame perpus, kad viduryje būtų lenkimo žymė. Tada popierių atlenkiame. Ant jo persijojame miltus, suberiame cukrų. Į puodą įpilame šalto vandens ir sudedame kubeliais supjaustytą sviestą. Vandenį su svietu kaitiname, nuolat maišydami mediniu šaukštu. Kai svietas ištirpsta ir mišinys užverda, išjungiame kaitrą, nes ilgai verdant išgaruotų per daug skysčio.

Beriame persijotus miltus, sumaišytus su cukrumi ir žiupsneliu druskos, energingai plakdami mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu, kad nesusidaryti gumuliukų. Puodą vėl statome ant kaitvietės ir maišome, kol tešla virsta vienu gabalu ir atšoka nuo puodo kraštų bei dugno. Plikome 1-2 minutes (per ilgai kaitinant iš tešlos išsiskiria sviestas, o tešla sugenda).

Pirmiausia įmušame vieną kiaušinį ir greitai išplakame. Tešlą paliekame atvėsti puode iki 70 laipsnių temperatūros. Tada įstatome puodą su tešla į kitą puodą su karštu vandeniu. Įmušame likusį kiaušinį ir energingai plakame, kol tešla tampa elastinga, vientisa ir blizganti. Tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir spaudžiame ant skardos, tarp kauburėlių palikdami 2,5 cm tarpus. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių, kol pyragėliai įgauna aukso spalvą ir pakyla.

Išėmę iš orkaitės, peilio galiuku įduriame kiekvieną pyragėlį. Paskui vėl pašauname į orkaitę 5 minutėms, kad apdžiūtų pyragėlių vidus. Ataušiname ant grotelių. Išplakame grietinėlę su miltiniu cukrumi. Pyragėlius perpus ir pripildome aviečių bei kremo. Sudedame į lėkštę. Serbentų želė paruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelio, atšaldome ir vos tik pradėjusia stingti aptepame pyragėlių viršų. Apibarstome cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668