700 g konservuotų persikų;
20 g sviesto;
2 kiašinių baltymai;
100 g cukraus pudros;
50 g skaldytų migdolų;
50 g apelsinų likerio.
GAMINIMAS:
Gerai nuvarvintus persikus sudėkite į negilų kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir užpilkite ant persikų. Persikus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min.
Kol persikai kepa, iki baltumo išplakite kiašinio baltymus (atskirdami baltymus nuo trynių, saugokite, kad baltymuose neliktų nė lašelio trynio). Po šaukštą supilkite cukraus pudrą ir labai atsargiai išmaišykite. Į gautą masę lėtai supilkite likerį.
Šaukštu baltą mišinį dėkite ant persikų ir apibarstykite skaldytais migdolais. Vėl dėkite persikus į orkaitę ir kepkite 5 min., kol baltymai pagels. Patiekite ant stalo su plakta grietinėle arba lengvu jogurtu.