Vyniotinis su vyšniomis ir putojančiu vynu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyniotinis su vyšniomis ir putojančiu vynu


INGREDIENTAI:

12 porcijų

4 kiaušiniai,
2 kiaušinių tryniai,
75 g miltų,
šaukštas krakmolo,
150 g cukraus,
šaukštas kakavos,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 ml putojančio vyno,
15 g želatinos,
425 ml grietinėlės,
200 g konsevuotų vyšnių.


GAMINIMAS:

Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus plakame su 30 g cukraus, kol susidaro standžios putos. Visus trynius išsukame su trimis šaukštais šilto vandens ir 70 g cukraus. Baltymų masę atsargiai įmaišome į trynių. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava. Mišinį per sietelį suberiame ant kiaušinių masės ir išmaišome.
Tešlą sudedame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 12-15 minučių. Iškepusį biskvitą išvožiame ant virtuvinio rankšluoščio, nuimame popierių. Suvyniojame vyniotinį ir ataušiname.
Dubenyje išbrinkiname želatiną ir sumaišome su likusiu cukrumi. Pastatome dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu ir toliau maišome.

Palengva pilame putojantį vyną, ištirpiname želatiną. Atšaldome. 300 ml grietinėlės išplakame, sumaišome su želė ir konservuotomis vyšniomis (keletą paliekame papuošti). Vyniotinį atsargiai išvyniojame, aptepame kremu ir vėl susukame. Šaldome 3 valandas. Papuošiame plakta grietinėle ir vyšniomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668