Vynuogių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vynuogių pyragas


INGREDIENTAI:

8 porcijos

250 g miltų,
300 g žaliųjų, juodųjų ir raudonųjų vynuogių,
150 g liesos varškės,
100 g varškės sūrio,
50 g manų kruopų,
175 g miltinio cukraus,
3 kiaušiniai,
6 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
citrina,
miltų pabarstyti,
druskos.


GAMINIMAS:

Iš miltų, varškės, 100 g miltinio cukraus, kiaušinio, aliejaus, kepimo miltelių ir žiupsnelio druskos užminkome tešlą. Iš jos padarome rutulį, suvyniojame jį į pergamentinį popierių ir laikome šaltai. Likusių kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Citriną gerai nuplauname, nusausiname ir sutarkuojame žievelę.

Kiaušinių trynius, šaukštą miltinio cukraus ir citrinos žievelę gerai suplakame. Sudedame sutrupintą sūrį, suberiame manų kruopas. Kiaušinių baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol susidaro standžios putos, ir atsargiai įsukame į masę. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame 30 cm skersmens paplotį.

Paplotį dedame į kepimo formą ir pakeliame jo kraštelius. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 20-25 minutes. Iškepusį paplotį atsargiai išimame iš formos ir paliekame atvėsti 2-3 minutes. Ant papločio sudedame sūrio masę. Vynuoges nuplauname, nusausiname ir gražiai sudedame ant viršaus. Kepame pyragą 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Pyragą atvėsiname ir laikome šaltai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668