Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

6 porcijoms:

500 g vištienos krūtinėlės,
3 valg. š. čili padažo,
¼ stiklinės žuvies padažo,
200 g vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustyto baklažano,
Kaffir (arba paprastos) žaliosios citrinos lapai,
3 raudonųjų ir žaliųjų čili pipirų ankštys,
1 stiklinė kokoso grietinėlės,
3 stiklinės kokoso pieno,
1 šaukštas palmių (arba paprasto) cukraus,
¼ stiklinės šviežio baziliko lapų.

Padažui:

Žalieji Tailando čili pipirai,
3 valg. š. kapotos citrinžolės,
1 valg. š. kapotos kaffir (arba paprastos) žaliosios citrinos žievelės,
1 valg. š. kalendros sėklų,
¼ stiklinės kapoto šalotinio (arba mėlynojo) svogūno,
15 žalių aitriųjų pipirų ankščių (čili),
½ stiklinės kapoto česnako,
1 valg. š. druskos,
2 arb. š. pipirų,
1 valg. š. kapotos galangal (arba imbiero) šaknies,
1 arb. š. kmynų,
1 valg. š. krevečių padažo.

GAMINIMAS:

Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumaišoma į vientisą masę. Šis padažas laikomas šaldytuve gali išbūti nesugedęs ilgą laikotarpį.

Supjaustytą baklažaną kelias minutes pamirkome vandenyje su žiupsneliu druskos. Aukštoje keptuvėje arba prikaistuvyje 2 valg. š žaliojo kari padažo verdama su 2 stiklinėm kokoso pieno ir kokoso grietinėle kol pasklis kvapas, masė taps vientisa ir įgaus aliejaus blizgesį. Tuomet sudedama vištiena ir supilamas likęs kokoso pienas. Įpilamas žuvies padažas, įdedama palmių cukraus. Kai vištiena išverda sudedami baklažanai ir kaffir žaliosios citrinos bei baziliko lapai. Suberiami pjaustyti čili pipirai ir čili padažas. Vištiena patiekiama su padažu, kuriame virė ir ryžiais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668