Aviečių putėsiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aviečių putėsiai


INGREDIENTAI:

6 porcijos

650 g aviečių,
230 g raudonųjų serbentų,
140 g vanilinio cukraus,
8 riekės padžiuvusio batono,
3 šaukštasi aviečių likerio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
uogų ir mėtų šakelių papuošti.


GAMINIMAS:

Uogas ir vanilinį cukrų suberiame į puodą ir užkaičiame, nustatę mažą kaitrą. Pakaitiname 4-5 minutes, kol ištirpsta cukrus, o iš uogų pradeda išsiskirti sultys. 2-3 šaukštus sulčių įpilame atskirai. Sudedame sutrupintą batoną ir maišome, kol masė tampa vientisa. Įpilame likerio, sumaišome.

Masę sukrečiame į pudingo formą, paslegiame ir 12 valandų laikome šaltai. Formą trumpam panardiname į šaltą vandenį. Paskui putėsius išvožiame. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir uogų sultimis. Putėsius papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų šakelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668