6 porcijos
650 g aviečių,
230 g raudonųjų serbentų,
140 g vanilinio cukraus,
8 riekės padžiuvusio batono,
3 šaukštasi aviečių likerio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
uogų ir mėtų šakelių papuošti.
GAMINIMAS:
Uogas ir vanilinį cukrų suberiame į puodą ir užkaičiame, nustatę mažą kaitrą. Pakaitiname 4-5 minutes, kol ištirpsta cukrus, o iš uogų pradeda išsiskirti sultys. 2-3 šaukštus sulčių įpilame atskirai. Sudedame sutrupintą batoną ir maišome, kol masė tampa vientisa. Įpilame likerio, sumaišome.
Masę sukrečiame į pudingo formą, paslegiame ir 12 valandų laikome šaltai. Formą trumpam panardiname į šaltą vandenį. Paskui putėsius išvožiame. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir uogų sultimis. Putėsius papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų šakelėmis.