4 porcijos
500 g braškių,
2 greipfrutai,
pakelis vanilinio cukraus,
4 šaukštai obuolių sulčių,
šaukštas cukraus,
6 g želatinos,
125 g neriebios varškės,
200 ml riebios grietinėlės,
mėtų lapelių puošti.
GAMINIMAS:
Uogas nuplauname ir nuvalome. Kiekvieną uogą supjaustome skiltelėmis. Obuolių sultis sumaišome su vaniliniu cukrumi ir užpilame ant uogų. Sumaišome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje. Iš vieno greipfruto išspaudžiame sultis, sumaišome su cukrumi ir kaitiname, kol užverda.
Kol greipfruto sultys šyla, braškes su skysčiu supilame į sietelį ir nuvarviname. Skystį supilame į greipfruto sultis. Nukaičiame, sudedame išbrinkintą želatiną ir ištirpiname. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su gautu mišiniu. Ataušiname.
Vos tik masei pradėjus stingti sudedame išplaktą grietinėlę. Sumaišome. Šią masę, sluoksniuodami su braškių ir nulupto greipfruto skiltelėmis, sudedame į desertines taures. Papuošiame mėtų lapeliais.
Pastaba. Vietoj obuolių sulčių galima vartoti kitų vaisių ar uogų sultis arba sirupą. Galima vartoti ir likerį.