4 porcijos
200 g mėlynių,
4 kiaušinių tryniai,
3 kiaušinių baltymai,
120 ml pieno,
pusė šaukšto miltų,
šaukštas medaus,
šaukštas sviesto,
šaukštas cukraus,
20 ml brendžio,
miltinio cukraus,
vanilės,
druskos,
tarkuotos pusės citrinos žievelės.
GAMINIMAS:
Sumaišome trynius, kiek pašildytą medų, pieną ir miltus. Pasūdome, įberiame vanilės, tarkuotų citrinos žievelių, įpilame brendžio. Kiaušinių baltymus plakame su cukrumi, kol susidaro standžios putos. Paskui labai atsargiai įmaišome į tešlą.Sviestą ištirpiname. Pakaitiname jame mėlynes, tik labai nedaug - uogos turi pradėti blizgėti.
Kiaušinių masę užpilame ant uogų. Šiek tiek pamaišome. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 10 minučių. Paskui temperatūrą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame dar 10 minučių. Supjaustome omletą į keturias dalis, visus gabalėlius paeiliui apverčiame. Jei reikia, įdedame dar sviesto. Sudedame į lėkštes ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Apibarstome miltiniu cukrumi, Tiekiame karštą.