6 porcijos
1,2 kg braškių,
3 šaukštai cukraus,
100 ml stalo vyno,
3 didelės pasifloros,
2 prinokę nektarinai,
250 g aviečių,
6 mėtų šakelės.
GAMINIMAS:
Braškes nuplauname ir nuskabome jų žaliąsias "uodegėles". 200 g braškių atidedame, o iš likusių ir cukraus padarome tyrę (pertriname per sietelį arba išplakame virtuviniu kombainu). Pertriname tyrę per smulkų sietelį. Įpilame į ją vyną.
Pasifloras perpjauname per pusę, išgremžiame sėklytes. Pertriname per sietelį. Minkštimą su sultimis sudedame į braškių tyrę. Smulkiai supjaustome likusias braškes bei nektarinus ir kartu su avietėmis sudedame į braškių tyrę. Uždengiame ir laikome šaltai, kol tieksime. Tiekiame sriubos lėkštėse, papuoštą mėtų lapeliais.