Cezario salotos receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Cezario salotos


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

6-8 porcijos

1 didelė romaniškų salotų gūžė
(apie 1 kg),
6 česnako skiltelės,
6 ančiuvių file,
15 ml (1 šaukštas)
Dižono garstyčių,
pipirų,
1 citrinos sultys,
225 ml alyvuogių aliejaus,
1 kiaušinis
(arba 2 šaukštai riebios grietinėlės),
skrebučių su česnaku, pagamintų
iš dienos senumo 1/2 prancūziškos
duonos kepalėlio,
125 g šviežiai tarkuoto
parmezano sūrio.

GAMINIMAS:

Nupjaukite salotoms kerpę, lapelius smulkiai suplėšykite. Nulupkite 3 česnako skilteles ir smulkiai sukapokite. Nusunkite ančiuvių file, sudėkite į didelį dubenį salotoms ir susmulkinkite šakute. Įdėkite česnako, garstyčių, ir pipirų. Užpilkite citrinos sultimis ir viską išmaišykite. Įplakite 175 ml aliejaus. Sudėkite salotų lapus ir vėl sumaišykite.

Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinį. Užpilkite kiaušinį ant salotų lapų su padažu. Pagaminkite skrebučių ( žiūrėti skrebučiai salotoms ), pusę jų su didžiąja dalimi parmezano sūrio sudėkite į salotas ir vėl gerai sumaišykite. Jei reikia, pasūdykite. Patiekite dideliame dubenyje, likusius skrebučius ir sūrį sudėkite į atskirus dubenėlius.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668