6-8 porcijos
1,4 kg ankstyvųjų bulvių,
8 kiaušiniai,
125 ml majonezo,
60 ml ( 4 šaukštai ) grietinės,
45 ml ( 3 šaukštai )
raudonojo vyno acto,
15 ml ( 1 šaukštas )
Dižono garstyčių,
1 nedidelis ryšelis petražolių,
1 nedidelis ryšelis ridikėlių,
3 salierų lapkočiai,
2 marinuoti agurkai,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
druskos.
GAMINIMAS:
Gerai nuplaukite bulves. Jei jos didelės, supjaustykite. Virkite 15-20 minučių, kol bus minkštos. Gerai nusunkite. Kiaušinius išvirkite kietai. 4 kiaušinius supjaustykite į keturias skilteles papuošimui, kitus sukapokite.
Majonezą, grietinę, actą, Dižono garstyčias ir petražolių lapelius sumaišykite. Pasūdykite. Plonais griežinėliais supjaustykite ridikėlius, salierus, agurkus. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Bulves sudėkite į didelį dubenį. Sudėkite kitus komponentus. Salotas užpilkite padažu ir sumaišykite. Pasūdykite. Kiekvieną porciją papuoškite kiaušinio skiltelėmis ir petražolių šakelėmis.