6 porcijos:
1 svogūnas,
1 morka,
4 salierų lapkočiai, jei galima, su lapeliais,
1 ryšelis prieskoninių žalumynų mišinio (iš 5-6 petražolių, 2-3 šviežių čiobrelių šakelių ir 1 lauro lapo),
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odelės (apie 750 g),
1 litras vandens,
10-12 juodųjų pipirų grūdelių,
125 g graikiškų riešutų,
500 g rūgščių žaliųjų obuolių,
1 citrina,
175 ml majonezo,
175 ml paprasto jogurto.
GAMINIMAS:
Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, salierų viršūnėles, morkas ir prieskoninių žalumynų mišinio ryšelį. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių. Sudėkite vištieną ir virkite dar 12 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paskrudinkite graikiškus riešutus 5-8 minutes. Salierus supjaustykite 5 mm griežinėliais. Vištieną ataušinkite neišėmę iš viralo, po to suplėšykite 5 cm ilgio atplaišomis. Obuolius perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklides. Supjaustykite kubeliais. Sudėkite į didelį dubenį.
Perpjaukite pusiau citriną ir išspauskite ant obuolių. Gerai sumaišykite. Į dubenį su obuoliais sudėkite vištieną, salierus, majonezą ir du trečdalius graikiškų riešutų. Sumaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Likusius graikiškus riešutus stambiai sukapokite ir palikite papuošimui. Salotas apibarstykite graikiškais riešutais, patiekite atskiruose dubenėliuose.