4-6 porcijos:
1 citrina,
200 g pailgų ryžių,
250 g jaunų šparagų,
3 saliero lapkočiai,
250 g lašišos riekelių,
45 ml (3 šaukštai)
acto su pelerūnu,
10 ml (2 arb. šaukšt.)
Dižono garstyčių,
175 ml dygminų aliejaus.
GAMINIMAS:
Prikaistuvyje užvirinkite sūdyto vandens. Įpilkyte pusės citrinos sultis ir įmeskite citrinos žievelę. Supilkite ryžius, virkite ant mažos ugnies 18-20 minučių. Gerai nusunkite. Nulupkite šparagams odelę ir nupjaukite sumedėjusius galus. Virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes. Nupjaukite viršūnėles ir supjaustykite uglius 1,25 cm gabaliukais.
Salierų lapkočius apdrožkite ir supjaustykite 7,5 cm ilgumo lazdelėmis. Kiekvieną lazdelę supjaustykite išilgai į 2-3 šiaudelius. Sudėkite šiaudelius kartu ir supjaustykite kubeliais. Rūkytą lašišą supjaustykite 1,25 cm pločio juostelėmis. Padažui išplakite actą su garstyčiomis, po truputį įplakite aliejaus. Pasūdykite pagal skonį.
Pasilikite 30 ml padažo, o likusį supilkite ant ryžių. Sudėkite šparagus, salierus, lašišą, supilkite pusės citrinos sultis. Viską sumaišykite ir pasūdykite. Palaikykite 1 valandą šaltai. Patiekite dubenėliuose. Papuoškite likusiu padažu pateptomis šparagų viršūnėlėmis.