Pavasarinės ryžių salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pavasarinės ryžių salotos


INGREDIENTAI:

4-6 porcijos:

1 citrina,
200 g pailgų ryžių,
250 g jaunų šparagų,
3 saliero lapkočiai,
250 g lašišos riekelių,
45 ml (3 šaukštai)
acto su pelerūnu,
10 ml (2 arb. šaukšt.)
Dižono garstyčių,
175 ml dygminų aliejaus.


GAMINIMAS:

Prikaistuvyje užvirinkite sūdyto vandens. Įpilkyte pusės citrinos sultis ir įmeskite citrinos žievelę. Supilkite ryžius, virkite ant mažos ugnies 18-20 minučių. Gerai nusunkite. Nulupkite šparagams odelę ir nupjaukite sumedėjusius galus. Virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes. Nupjaukite viršūnėles ir supjaustykite uglius 1,25 cm gabaliukais.

Salierų lapkočius apdrožkite ir supjaustykite 7,5 cm ilgumo lazdelėmis. Kiekvieną lazdelę supjaustykite išilgai į 2-3 šiaudelius. Sudėkite šiaudelius kartu ir supjaustykite kubeliais. Rūkytą lašišą supjaustykite 1,25 cm pločio juostelėmis. Padažui išplakite actą su garstyčiomis, po truputį įplakite aliejaus. Pasūdykite pagal skonį.

Pasilikite 30 ml padažo, o likusį supilkite ant ryžių. Sudėkite šparagus, salierus, lašišą, supilkite pusės citrinos sultis. Viską sumaišykite ir pasūdykite. Palaikykite 1 valandą šaltai. Patiekite dubenėliuose. Papuoškite likusiu padažu pateptomis šparagų viršūnėlėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668