Aštrios meliono salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aštrios meliono salotos


INGREDIENTAI:

6 porcijos:

1 didelis oranžinis
arba geltonas melionas (apie 1,4 kg),
2 nedideli žali melionai (apie 1,4 kg),
1/2 raudonojo svogūno,
1 apelsinas,
250 ml jogurto be priedų,
15 ml (1 šaukštas) medaus.



GAMINIMAS:

Didįjį melioną perpjaukite išilgai pusiau. Išskobkite sėklas ir išmeskite. Kiekvieną puselę supjaustykite į tris pailgas skiltis. Nupjaukite minkštimą nuo žievės ir supjaustykite 2,5 cm gabalėliais, nesuardydami skilties formos. Gabalėlius pastūmėkite į šalis, kad atrodytų įdomiau.

Žaliuosius melionus perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Vieną puselę išgremžkite ir padarykite iš jos dekoratyvų indą padažui, iš likusių išskobkite minkštimo rutuliukus. Palaikykite šaldytuve. Pusę raudonojo svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais. Nupjaukite apelsino žievę kartu su požieviu. Laikydami apelsiną virš dubens sultims nuvarvėti, atskirkite skilteles.

Iš jogurto, medaus ir apelsino sulčių suplakite padažą. Supilkite į meliono indą. Papuoškite petražolėmis. Viską išdėliokite negilioje didelėje lėkštėje aplink indelį su padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668