4—5 virtos bulvės,
4 kiaušiniai,
stiklinė cukraus,
šaukštas kakavos,
3 šaukštai džiovintos gelteklės (ar morkos),
šaukštelis vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės miltų,
šaukštelis kepimo miltelių.
GAMINIMAS:
Kiaušinių tryniai, cukrus ir kakava sumaišoma, ištrinama iki purumo, sudedamos džiovintos gelteklės ar morkos (morkos ir gelteklės nuplaunamos, nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir padžiovinamos orkaitėje. Kad džiovinamos gelteklės nepajuostų, apšlakstomos citrinos sultimis), mėsmale sumaltos bulvės, miltai, sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas suminkoma. Baltymai gerai išplakami ir sudedami į paruoštą masę, lengvai sumaišoma ir dedama į riebalais išteptą keksinę ar tortinę formą. Kepama 50—60 min. Valgoma su uogiene arba užsigeriant kompotu.